skip to Main Content

Debat 'Op naar een flexibele, sociale AOW'

Werkgevers en werknemers uit de Bouw en Infrastructuursector zijn initiatiefnemers van het debat ‘Op naar een flexibele, sociale AOW’ dat plaatsvindt op maandagmiddag 4 november in Nieuwspoort. De initiatiefnemers zijn Bouwend Nederland en FNV, CNV en AFNL.

Tijdens dit debat wordt gesproken over de zware beroepen en de mogelijkheid van een vervroegde AOW voor deze beroepsgroep. Werkgevers en vakbonden vinden het onhoudbaar, oneerlijk en asociaal om mensen met een zwaar beroep te laten doorwerken tot de wettelijke pensioensleeftijd. Zij menen dat na 45 dienstjaren deze mensen mogen worden toegelaten tot de AOW.

Onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) stelt dat dit op meerdere manieren kan. Ongeacht de weg naar dit doel, hebben werknemers en werkgevers hierbij hulp van de overheid nodig. Het doel van dit debat in Nieuwspoort is om samen met u de mogelijkheden hiervoor te verkennen.

Centrale vraag: ‘Kunnen we werknemers met een zwaar beroep na 45 jaar werken tot de AOW toe laten treden?’

 

Hoe ziet de middag er uit? Het debat staat onder leiding van Liesbeth Staats. Liesbeth Staats (1973) is een Nederlands journaliste en presentatrice (oa EenVandaag en Radio1).

 

Sprekers:
Taco van Hoek, directeur EIB
Tjeerd Willem Hobma, algemeen directeur van Volandis
Peter Koenders, directeur Koenders Totaalbouw

Politiek debat: Tot slot volgt er een debat met Tweede Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA), Roald van der Linde (VVD) en Corrie van Brenk (50PLUS)

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

De initiatiefnemers stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en hebben het bureau PACT Public & Media Affairs belast met de inhoudelijke voorbereiding.

Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door middel van het contactformulier op deze pagina.

Vragen? Neem contact op met Olivier van Bekkum van PACT Public & Media Affairs via 06 51 385 811 en vanbekkum@pactbv.nl

Programma

Inschrijven

Wilt u het debat bijwonen? Meld u dan aan via onderstaand contactformulier.

captcha