skip to Main Content

ENERGIEPODIUM DEBAT
Energietransitie: tussen top-down en bottom-up

De Europese en nationale Klimaatakkoorden leggen van bovenaf ambitieuze doelstellingen op. Het is nu aan de samenleving om deze woorden om te zetten in daden. Wat moet er gebeuren om voor toekomstige generaties een gezonde planeet achter te laten? Hoe zorgen we voor gedragsverandering bij hen die uiteindelijk de klimaatambities zullen moeten realiseren; de bedrijven en burgers? En wat hebben zij nodig vanuit de Europese en nationale overheden om de energietransitie tot een succes te maken? Centraal tijdens het debat staat de vraag:

Hoe slaan we de brug tussen het Europese en nationale klimaatbeleid en lokale duurzaamheidsinitiatieven?

Hierover gaan we in gesprek met hoofdrolspelers in de energietransitie, zoals Tom Berendsen (Europarlementariër CDA), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Marieke van Doorninck (wethouder Amsterdam), Siward Zomer (coöperatief directeur Energie Samen) en Tom van der Lee (Tweede Kamerlid GroenLinks). Daarnaast komen een aantal lokale duurzaamheidsinitiatieven hun project pitchen. Mis het niet en debatteer mee! 

Wilt u aanwezig zijn? Reserveer dan 25 november 2019 in uw agenda,
want op deze dag (14:30 uur – 17:00 uur) organiseren GasTerra en Enexis Groep het jaarlijkse Energiepodium Debat in het Muntgebouw in Utrecht. Meld u nu aan via het contactformulier.

    captcha