skip to Main Content
EP

Meld u aan voor Energiepodium Debate Night op 4 maart 2024

 

Door grote interesse is het debat helemaal vol. Wilt u het debat toch volgen? Kijk mee via de livestream:

https://www.nieuwspoort.nl/stream/energiepodium

Graag nodigen wij u uit voor het Energiepodium Debat nieuwe stijl: Energiepodium Debate Night. Het vindt plaats op maandag 4 maart 2024 vanaf 19:15 uur (inloop) in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag).

Wilt u erbij zijn en meediscussiëren? In de zaal is plek voor circa 100 bezoekers. De aanmeldingen lopen snel op, dus wees er snel bij. U kunt zich hier aanmelden.

De afgelopen jaren is onze kijk op energiezekerheid als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen als de Russische inval in Oekraïne en de daaropvolgende energiecrisis sterk veranderd. Deze gebeurtenissen maken duidelijk wat de gevolgen zijn van energie-afhankelijkheid van andere landen en versterkten de wens tot zelfvoorzienendheid. Nederland is een van de meest energie-afhankelijke landen van de Europese Unie; zo kwam in 2022 77% van onze energie uit het buitenland. Wat moet Nederland doen om minder kwetsbaar te worden op energiegebied?

Welke rol speelt duurzame energie hierin? En wat betekent dit voor burgers, die in toenemende mate zelf energie gaan opwekken? Hoe ziet ons energiesysteem van de toekomst eruit?

Het Energiepodium Debat 2024 heeft de vorm van een talkshow. Tijdens 3 rondes debatteren onze prominente tafelgasten vanuit verschillende invalshoeken over de vraag: ‘Hoe vergroten wij als Nederland onze energiezekerheid voor de toekomst?’. Er wordt gesproken over 1) energie-(on)afhankelijkheid van andere landen (geopolitieke kant), 2) zelfvoorziening op landelijk niveau en burgerniveau (duurzame kant) en 3) energiezekerheid – wat betekent dit voor Nederland? (praktische kant).

Onze talkshow host is Liesbeth Staats, bekend van o.a. EenVandaag en BNR Nieuwsradio. Haar tafelgasten zijn Arendo Schreurs (Directeur van ElementNL), Maxine Tillij (Directeur Strategie Energiesysteem bij het ministerie van EZK), Jan Willem van Hoogstraten (CEO van EBN), Jan Vos (voorzitter NWEA), Siward Zomer (Bestuurslid NVDE en Coöperatief directeur van Energie Samen), Jilles van den Beukel (Energy specialist bij HCSS), Dion Huidekooper (Voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging), Michelle Hogendoorn (Bestuurslid Jonge Atlantici), Pieter Grinwis (Kamerlid Klimaat en Energie bij Christen Unie), Suzanne Kröger (Kamerlid Klimaat en Energie bij GroenLinks-PvdA) en Marien Boonman (Sectorlead Energiesysteem bij KEK (Klimaat en Energiekoepel). Er is veel ruimte voor interactie en vragen vanuit het publiek, dus meld u snel aan!

Programma

  • 19:15 uur: Inloop en ontvangst
  • 19:30 uur: Opening talkshow host
  • 19:40-19:55 uur: ronde 1
  • 20:00-20:20 uur: ronde 2
  • 20:25-20:40 uur: ronde 3
  • 20:40 uur: Afsluiting talkshow host
  • 20:45 uur: Einde en borrel

Toegang – aanmelden is verplicht

Het Energiepodium Debat belooft inhoudelijk, scherp en interactief te zijn. Draagt u ook bij aan het debat én laat u zich graag inspireren? Schrijft u zich dan hier in. Vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden verplicht.

Let op: indien u zich heeft ingeschreven via de save the date is deze uitnodiging alleen ter informatie, u hoef zich niet nogmaals aan te melden.

Bereikbaarheid

Nieuwspoort bevindt zich op de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal Station is dit 4 minuten lopen. Als u met de auto komt, kunt u (betaald) parkeren in Q-Park New Babylon CS of in de parkeergarage Interparking Helicon.

Media

Wij maken u erop attent dat er media aanwezig zijn bij de bijeenkomst. Daarnaast wordt er een livestream gemaakt en uitgezonden van Energiepodium Debate Night en wordt er rondom het evenement aandacht besteedt op Energiepodium.nl en de sociale mediakanalen.

Over Energiepodium

Energiepodium brengt opinie, interviews, nieuws en achtergronden over de energietransitie. Dit doen we met de website energiepodium.nl en met live bijeenkomsten, zoals het jaarlijkse Energiepodium Debat. We bieden een podium voor dialoog met het doel de kwaliteit van de discussie te bevorderen. Kernwaarden zijn respect, nuance, feitelijkheid en het zoeken naar perspectief. We moedigen een stevige discussie aan. Daarbij spelen we op de bal, niet op de man.